If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега правил съм си фаровете, така че ме послушаи,вземаш шкурка кат си почнал 500 после 800 после 1200 после 2000 шкуриш хубаво да изчезнат всички драскотини,вземаш лак трансперантен ръсиш поне три ръце и си готов,моите бях тръгнал да ги затъмнявам и понеже станаха много черни стъклата пак си ги направих както са си,направи го на този фар и ште се обедиш сам.Поздрави.
То няма да остане пласмаса ако почнеш с 500.
Прави се с 2000 водна, после малко полир пасти и най-накрая лак (ако ти се намира).
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Преди да се пръсне лака се слага специален грунд (безцветен) за пластмаса, защото лака пак ще се напука и ще започне да се отлюспва. Масово автоджамбазите ги карат за "напудряне" и там им лъскат и фаровете, само че никой не си дава зор да го направи така, както трябва да е. Ако някъде се излъжат и сложат лак след операцията, то той е директно и след време се напуква. Лака трябва да е много качествен (естествено е скъпичък, ама за два фара е нищо), за да не пожълтява от UV лъчите. Най-добре да занесеш на някой бояджия да ти ги пръсне, че едва ли имаш условия - най-малкото не трябва да е запрашено Иначе преди време в една подобна тема на друг форум, един колега беше писал, че е купил от Бриколаж (Люлин) някакъв комплект за полиране на свещници, който е със шайба за бормашина и два вида паста във вид на креда, с която перфектно ставало полирането. Даже беше направил снимки
манипулацията ще я правя в гараж, който уж не е прашен.за сега съм са взел водна шкурка 1200 и 2000 (смятам с 2000 да започна, ако се налага ще ползвам първо 1200), имам някаква паста за полиране и лак, но явно и грунд ще ми трябва.ще направя снимки преди/след.
Ако изкате мога да споделя как точно става цялата работа.1-во се търка фара на водно от 500 до 2000(както казаха други колеги).2-ро се подсушава перфектно.3-то се минава с обезмаслител.4-то се пръска фара с пластофикс за пластмаса(той е безцветен).И 5-то фара се лакира максимум 2 ръце защото повечето лак пречи на светлината,получава се като отразяване и се чупи светлината.И никаква паста преди лака че незнам как лака ще хване върху мазната паста.Аз поне моите си ги направих така даже с една ръка лак само и мисля че станах добре.
Обикновено фаровете пожълтяват и от вътре. И без почистване от вътре няма да стане както трябва колкото и да шкурите.
Точно! Крушките "изпичат" пластмасата и тя помътнява. Още преди години когато 156 беше сравнително "рядка птица" сме правили опити с полиране отвън - ефекта е временен и съответно незадоволителен.
Най-добрият вариант са нови фарове, стъклени по възможност.
Точно! Крушките "изпичат" пластмасата и тя помътнява. Още преди години когато 156 беше сравнително "рядка птица" сме правили опити с полиране отвън - ефекта е временен и съответно незадоволителен.
Най-добрият вариант са нови фарове, стъклени по възможност.
Утре ще кача снимки на моите,но всепак зависи и от състоянието на фара според мен вътрешността не е толкова проблемна.Можеби защото несъм попаднал на такива фарове.
Обикновено фаровете пожълтяват и от вътре. И без почистване от вътре няма да стане както трябва колкото и да шкурите.
Силно подкрепям Скоро свалях левия фар за да му сменя рефлектора, че беше английски. При смяната почистих рефлектора с домакински препарат за стъкла, а също и стъклото отвътре. Резултатът е, че сега все едно имам един фар. Почистеният свети, а другия мъждука. Само да кажа, че преди смяната и двата фара светеха еднакво зле, а състоянието на "новия" рефлектор беше по-лошо от това на този, които смених.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment